Posts

Showing posts from January, 2009

SHOPPING SAKAN KAT RANTAU PANJANG

Image
Cuti Tahun Baru Cina baru2 ni, me n famili balik kampung...setelah sekian lama tidak membalikkan diri...hahaha...itupun projek "shutdown" kilang husband cancel in very last minute...so kita pakat2 balik kampung...menziarahi orang tua, sedara mare...nun jauh di sane...kelate...So...aper...laghi ku heret lakiku pegi ke Rantau Panjang di Hari Pertama Raya Cina...pergh...ramai sesangat makhluk alam ke Ranjau Panjang time tu....jammed teruk...kitaorang parking skit punya jauh dari tempat shopping...maleh wei...nak duk lama dlm jammed...exercise skit...I dah gemuk sekarang...my hubby 2..ahaks..
Kelabu mata bila tengok accessories ni....cantik n cute...tapi harganya okla...beli utk yana n cousin dia (anak buah aku si adlyn) sorang sepasang rantai n gelang....Rm 8...manik2...oknya..hehe...I pula nanti nak pow husband kat Habib Jewels...hahaha...ni taraf pisau cukur gillette versi pompuan punya....

Kedai periuk belanga....kat sini banyak gak I borong...semua made in Siam...dah alang …

New Announcement To ILG10, Comp 2 (Group 10 and 13)

To All My Dear Students,

Please be informed that class on Wednesday 28 January 2009 and Thursday 29 January 2009 are postponed. Replacement class will be done next week.

For Computer 2 students
All assignment 2 should be submitted latest by 29 January 2009. You can start append all records in one database. I'm going to give you next group task.

For ILG10
As I promised, we have 2 quizzes - Quiz 3 (chapter 5 & 6) and Quiz 4 (chapter 7 & 8). So please get ready for these two quizzes.

Ok, guys sorry for last minute notice (I’m still on holiday...hehehe)

CAMEL THROPHY on CNY?

Image
Last weekend, I went to an above usual journey. No, sorry, it's not the famous Camel Throphy 4x4 adventurous expedition. It's a journey to a rural area in the East-Coast. To begin with, I was using a people carrier which is not even a 4x4. A Toyota Unser which is slightly better than the popular Vanette van. Seriously, I feel like wearing Akid's Ironman mask when driving it around town. It’s automatically added 20 years more to my age. And I really hate that hahahaha. Uncle’s car if I may call it.

Anyway, this is not about that ‘kereta pinjam’ but about the journey. I went to a place in Jerteh, Terengganu. Kampung Pasir Akar to be exact. I’m just a driver, leaving my wife & kids at my mom’s house in Kota Bharu. My grandpa asked me to take him & his little brother (which is my atuk sedara lah) to an old friend house. I’ve asked my little brother to accompany me (tak best-lah ikut geng orang2 tua sorang2 ni.. shhhh… LOL).

Let me tell you about the tricky part, to get …

Unwritten Law?

Image
What's actually Drive Thru counter? 'Kaunter Pandu Masuk' in Malay is it? Sorry, my wife said my Bahasa is bad but I'm quite sure Drive mean 'Pandu'. So, if you are riding a motorbike then it can't surely be define as driving is it? And by doing that are you entitle to use the Drive Thru counter? I don't think so. It just not right. It's plain WRONG!
Yes, maybe what i said make me look like an arrogant person but just think about it. What is the main purpose of this counter? To aid people who go there by car (to settle whatever thing they need to be there i.e pay bills, ordering fast foods etc.). Common sense. And why are these people need special counters? Because for some reason parking bay in the area are limited & hard to find. Common sense (again). And please-lah, don't ever try to argue and say that motorbike parking are hard to find too. I'm used to ride motorbike when i was younger. Letak mana pun boleh beb! Siapa mau clamp? So, …

Kerja Amal student..ku di Zoo Negara

Image
Hari Ahad (18hb Januari 2009), tepat jam 8.32 pagikehadiran 2 rombongan bas yang membawa 80 orang pelajar CFS hadir memeriahkan petugas-petugas Zoo Negara Kl dengan membantu mereka menyiapkan tugasan harian mereka berkhidmat kepada haiwan (spt menyapu, menyediakan makan, membersihkan najis...hahaha dsbnya). so korang jgn ingat Faizal tahir jer kena buat community servis...bdk2 aku kena gak...tapi diaorg ni sukarelawan tanpa paksaan..ahaks..
si Dayah Gonjeng...aka kakak tiri harimau bintang
Close-up name tag...zoo negara volunteers (korang blh print sendiri klu nak)
Hanya sukarelawan dan petugas zoo shj dibenarkan melepasi kawasan ni...so cam aku mamarazzi...dapat ngintai ajerlo..
Ceh...ceh..sopan jer 2 brother fscc ni membersih kawasan kandang kangaroo..aku dok perati kat 15 minit kat situ jer...ceh...tak beralihpun mmg patut korang diberi tugas kat kandang kecik..
Team community service from Mahallah aisyah..lead by afiqah (rajin bdk ni)
3 mamat macho FSCC...ceh...bergaya sakan sambil kero…

Some Pictures..was taken at Zoo Negara!!

Image

SOME maRRIages are perManenT!

It's so good to know that you have someone who'll be willing to help you cope up in every frustrations you're having. Every depressing moments, every down moments, every self-worthless-realization moments, he'd be there, not because you want someone to be with you, but because he wants to be with you.It's great to know when a person appreciates every little thing you do. Even a smile would mean a lot to him, just because you own that smile. And that even if no words are expressed as long as the eyes understand, you'd be able to communicate, just like that.It's overwhelming when a person tells you that he loves you for who you are. He may not have an answer when you ask him why, but really, he doesn't have to have reasons for loving you.It's more grateful to know that someone is grateful to have you. We don't choose the people who enter our lives, so it must be luck that you have that person, then you have to be thankful. It may just be coinciden…

@@Meh Makan Nasi Kukuh Ayam Goreng@@

Image
Hari Ahad yang lepas, sebaik sudahnya tour 1/2 day kami sekeluarga berjalan sakan kat Zoo Negara. Penat sesangat dan kelaparan yang amat...kami sekeluarga gi la menyingah kat Restoran Wafie di Jalan Samudera Utara 2, Taman Samudera Gombak (berdekatan dgn Giant Batu Caves)....Kedai ni specialist satu masakan jer...iaitu Nasi Kukus Ayam Goreng...kitaorang memang dah lapo layan jerlo...tapi memang sedap sangat....huisk..huisk..
Nasi kukus...diletakkan dalam kertas...korang bungkus ke makan kat kedai ke...dia tetap bungkus dalam kertas coklat...ni trademark kedai ni rasanya...


Pastu..dia campur 3 jenis kuah dan sambal...resepi dia lain sikit...First time aku rasa mmg sedap woo...dia kasi timun 2-3 potong...as sayur...

Last sekali dia buh ayam...agak besar 1/4 dari saiz ayam sederhana...panas2...sebab ayam panas tak berhenti digoreng...so memang kitaorang puas sangat la...

Kedai ni jual makanan ni jer...Nasi Kukus Ayam Goreng...harganya RM4...dibuka setiap hari dari 8.30 pagi hingga 9 mlm.…

@@AHAKS....JOM SINGGAH KAT LIL CALIPH ONLINE@@

Image
PERHATIAN: Kepada ibu-ibu, bapa-bapa, bakal ibu-ibu, bakal bapa-bapa dan sesiapa sahaja...Ini ada berita baik...berminat hendak mendapatkan barangan comel2 dan cantik2 untuk anda ataupun kepada cahayamata kesayangan anda...kini dengan hanya melayari TheLilCaliph.com anda boleh mendapatkan barangan anda dan cahayamata apa sahaja yang anda suka.. Harganya yang berpatutan (menawan ibu), mudah, efisien dan menjimatkan masa. Anda tidak lagi perlu STRESS atau mengalami tekanan jiwa ketika berbelanja barangan anda dan cahayamata..Pastinya...anda pasti suka..dan suka..suka..lagi.. Selain itu TheLilCaliph.com juga ada menganjurkan satu pertandingan ANTARA BLOGGER...jeng2..sila baca sendiri dibawah...

Paling best HADIAH UTAMA merupakan percutian 4H3M kePHUKET atau BALI (anda yang tentukan!!) dan
2 blogger kedua terbaik akan memenangi percutian 3H2M di LANGKAWI, REDANG atau PULAU TIOMAN

so apalagi...jomla sertai dan jangan lupa lawatilah web TheLilCaliph.com hari ini..

"CHAIYOK"

“Ashopaholicsden is giving away AliceWonders.com bag for free!”

Image
Where is the bag in the picture inspired from? http://www.alicewonders.com/


::HK:: Miss Monster EastWest Bag Grey
"Love me or hate me!"- Colors: Purple, Grey, Brown, Blue- Made from soft high quality PU- Double breasted zips on both side extends till the back- Additional back zipped pocket and side pockets
::HK:: Miss Monster Drawstring Tote Grey
Love me or hate me!"- Colors: Purple, Grey, Brown, Blue- Made from soft high quality PU- Drawstring top and zippers on four corners to adjust bag size- Top zipped with single compartment and 2 inner pockets-
Back zipped pocket

I really like and love these bags.."LOVE ME OR NOT"...sure la U LOVE Me..bcoz..i am BAIK HATI.. Me needs a designer inspired bag from AliceWonders.com because AliceWonders bag – dependable, classic, my everyday friend, gives me the style on which I depend.

@@Haagen Dazs@@

Image
New Cafe Haagen Dazs at one utama (at new wing). Last time this Haagen Dazs was at one utama ground floor old wing. They already moved since december last year.
Haagen Dazs mini-kitchen...I am not sure what should we call this (bar counter, i guess)
A set mango tango set with coffee + lime plain water
Close-up mango tanggo ice-cream plus chocolate ice-cream...so yummy...
These are sugars....crystal sugar n fine sugar...i know u knowla...ahaks

I went to Haagen Dazs with cacah...we have fun there...chatting n gossipping...of course la..we're typical women...we always...update ur self with 'sensasi' issues...kahkah

Delicious...Marvelous...Cakes

Image
Cup cakes for Birthday Yana. Today she is 6 years old..
I ordered 40 cupcakes...but Kak Ram gave to me 50...she gave extra another 10 cupcakes...Thanks Kak Ram..These cupcakes I sent to Yana's kindergarten.
Birthaday cake for Yana n Anaqi..
(Anaqi belated birthday,,,his birthday was on 24th December last year)...
Birthday cake for Amir (husband Aisyah)...Thanks...cacah for the pic...
Akid birthday cake...last year on 27 July 2008
Akid birthday ` cup cakes...ultraman picture...for his friend at playschool.

Like it?...It's home made made by kak Ram...Can contact her on this number Riza (0193182828)

Antara Gambo Anaqi yang Paling Gaya

Image
Haiya ada gaya Akon penyayi rap tu tak...ehehe...antar untuk Quickie 8tv...haiya..cak
ni antara gambo2 anaqi paling bergaya dan aku suke...cam Michael Chad Murray lah pulak...ahakss....hensom ko....ahaks...apa tak hensom...achehehh...gambo ni aku upload untuk contest milo buzz...blh klik link kat bawah kalau berminat nak tgk...
http://www.milo.com.my/fuze/viewentry.htm?galid=154

New Task....for Information Literacy students

Wassup...my dear students.....Below are the tasks that you have to complete within 12 hours 2 minutes n u have to upload the answers in your lovely blog...

1. Find at least ONE website (give the URL) that you find as cybersquatting site. Cannot be the same site as your friend....

2. Go to OPAC IIUM, find three books from Law, Human Science and Technology. Get the call numbers and ISBN numbers....

3. Explore Bro. Asmady blog and tell me at least 3 things you like about his blog....

4. Name the URL for Kulliyah of ICT.

5.Go to CFS IIUM Library, find 10 books that categorized under Red spot collections...

Ok...guys....chaiyok...don't worry be happy...be good...macha...

Hadiah Dari Mak Yang Terchenta

Image
Cantek tak blouse batik Yana,,dibawa khas dari Surabaya. Sebeno2nya ke semua souvenir seperti yang dipaparkan adalah pemberian khas dari Mak Yang terchenta...aka adik ipar aku yang ke berapa yek...banyak sanagt adik beradik husband aku nih...tuh cam malas nak kira...huh...tapi kalau raya keluarga kitaorang meriah semacam jer...heheheh...anak sedara pun dah lebih dari satu pasukan bola...korang dapat imagine tak berapa ramai adik beradik suku sakat husband aku...hehehe
Ni I punya,,,,jangan mare...tengok cam muram jer...tapi bila pakai...cantek...sebab design agak lain skit dari surabaya la katakan...tak gitu bapak2..aku suka sangatla dapat baju ni...sebab dia corak batek...boleh pakai gi kerja...sebab setiap hari Khamis kita orang kena pakai....batik Surabaya....memang coraknya menarik...lagi-lagi aku yang pakai....lagi cantek...hahah....mak aiii perasannya ko nih (udah2 la masauk n angkut bakul sendiri)...dah orang lain tak pernah puji..hehehe..termasuk hubbyku sendiri...achehhee
Shirt …