Posts

Showing posts from April, 2010

Sikit2 Ajer...Hadiah dimenangi untuk minggu ini

Image
Apapun alhamdulillah, sikit ke banyak ke, penyertaan secara suka-suka membuatkan bibirku tersenyum lebar... walaupun dalam hati menjeruk rasa dengan perangai anak muda (ahaks, boleh rujuk pada entri sebelum ini)... hari ni saya berjaya mengutipnya pada waktu makan tengahari..
hamper Revlon bernilai RM200.. cam dah kena agihkan kat adik2 saya ler... yang lama 2 set tak sentuh-sentuh lagi tuh..

voucher jaspal RM150, pas konsert Tokio (saper nak??), cd Tokio, perfume Playboy buat Dedet ahaks...

origin thingys...suke suke...
singlet eh...ahaks...esklusif ni..dari Melinda Ooi... (buat baju tido..seksi sikit hoho)

Pas masuk parti "50 most eligible bachelor" malam ni.. kat Zouk (saya mmg tak pergi tempat macam tu hmm..so burn jer), langganan Cleo selama 6 bulan free...wow weee

Barbie Fashionista....untuk Yana (daa)...

sandal IPanema..Gisele Bundchen..untuk saya.. :)
dan encik hubby menang tix sunway lagoon RM400... sangatlah best (ada gak prog ke sunway lagoon pada minggu cuti sekolah n…

Entri Begitu Emosi Hari Ini

Image
Saya begitu emo...
Dengan perkara yang saya berhadapan minggu ini ..
Saya berasa sedih bukan hanya kerana saya sebagai seorang ibu, guru, penjaga tapi sebagai manusia juga...
Tanggungjawab saya menggalas situasi ini adalah sungguh besar dan ini bukanlah kes pertama saya..ini adalah kes ke-9 saya menghadapinya...dan 75% apabila saya berhadapan situasi sebegini ...kebanyakan mengambil keputusan yang sama...
Menggugurkan Kandungan
hmm...hasil buah fikiran anak muda yang sudah terlanjur...
salah siapa...
kenapa..
macam mana...boleh terjadi macam ni...entahlah...

Terdapat 4 jenis keguguran cara paksa yang biasa dilakukan oleh pakar perubatan (ehsan gambar dari seminar yang saya anjurkan 3 tahun lepas)

1. Melalui pam/suction

2. Melalui keracunan garam


3. Kaedah D&E



4. Kaedah D&C



Saya tak tahulah sekiranya ada cara lain secara paksaan..tapi ada juga yang menggunakan cara induce..yang mana pintu rahim akan dipaksa bukaan 2cm..kemudian proses meneran seperti bersalin (biasanya untuk keguguran semula…

Preview IronMan 2

Image
Dapat 2 preview tix Iron Man 2 dari Hitz.fm online, memandangkan saya ada diskusi aktviti dengan geng2 fellow malam tu so hanya my hubby bersama akid dan anaqi yang pergi tengok...lagipun dieorang tu memang hard fan Iron Man...Malam preview di Cathay Cineplexes bermula pada pukul 9.15 malam..yang best banyak karektor dalam IronMan muncul pada malam itu... :)
Anaqi bersama dengan salah satu karektor filem Iron Man 2..

Akid dan Anaqi... gambar tak berapa cantik guna HP dedet yang tak berapa canggih (pemberian ihsan big boss hahaha)

lagi...layan picture..sangat cantiklah mask/helmet Iron Man 2...survey kat toys'r'us RM170++.. tgh aim nak dapat hadiah tu... huhu... masa Iron Man 1.. I dapat 2 mask/helmet die..best kan

bersama..figurine action Iron Man 2..

ohh yeah Mr Tony Stark versi Malaysia.. hahahah

balik kul 11 lebih...remark dari my hubby "BEST la"....

Saje jer nak share..uikhss

Image
saya terkesemia...sekejap...
bila membaca ini bebelan dari blog ini http://syanaf.blogspot.com/2010/04/saksi-orang-yang-berada-di-kawasan.html dapat rasakan..bayangkan perasaan jika ahli keluarga saya menerima nasib seperti itu..silap siapa...ntahlah... ..

itu cerita sedih..
cerita gembira dari saya...
dapat parcel besar..
huhu..walaupun dah dapat agak hadiah takde lah best manapun kan.. :)


parcel dari KFC...dihantar oleh ABX yang semengah..semput jer memanjang..aceh****
dapat patung chicky sama saiz Anaqi (ni patung Chicky yang kedua I pernah dapat) dan voucher set dinner plate (2)..tocei tocei..menang dari Contest Chicky carnival...bulan ni rasanya 3 kali I dapat dari KFC..pertamanya sebab jadi the first 1000 member of snax.com (dapat zinger set) dan yang kedua contest FB under snax..(dapat satu set barrel KFC)..syukran..dapat makan ayam kena cucuk untuk tambah lemak..kehkeh
ni lak hadiah eco-tupperware dari FB,,(gambar anak I terpilih) dan barangan dari movie magazine Princess...

voucher…

2 Karektor 2 Pencapaian Berbeza

Image
Memiliki anak lelaki dan perempuan yang tidak jauh jarak umurnya..adakalanya kita sebagai ibu-bapa dapat banding-membandingkan terutama dari segi personaliti, karektor, penampilan mahupun pencapaian....

Anak Perempuan : Yana

karektor: manja, kuat berusaha (walaupun ada ketika nampak blur), jimat, sangat sayang harta benda, pengemas orangnya, suka bersendiri, sedih sangat kalau gagal capai yang dihajati (cam kalah dalam contest mewarna dsb)personaliti: menarik, suka bergaya, jenis tak sensitifpencapaian: suka menjadi yang terbaik, no 2 dalam kelas (utk ujian bulanan terkini), subjek semua dapat 98% dan 2 paper dapat 100% (hepi giler saya)

Anak lelaki: Anaqikarektor: manja, mudah give-up (kadang-kala), sangat tekun terutama bila main games tapi belajar sebaliknya, bijak (cepat tangkap sesuatu perkara), mudah ingatpersonaliti: seorang abang yang penyayang dan bertanggungjawab, mudah memberontak, malas, comot
pencapaian: tak kisah sangat apa nak jadi-jadilah, pencapaian terbaik setakat ni m…

Road Trip with My Broadband

Image
Asalnya saya bukanlah pelayar sesawang web yang tegar. Kerja saya hanya berurusan dengan mengajar, mengajar, marking, marking..Namun sejak saya mula berminat menulis artikel dan mempunyai cita-cita untuk sambung belajar secara tidak langsung keperluan melayari web adalah HARUS setiap hari. Apatah lagi saya mula menjadi seorang "blogger"..walaupun tidak setegar mana namun peningkatan posting dalam blog saya juga meningkat hari demi hari..

Disebabkan saya akan sentiasa melayari di web dimana sahaja menjadikan keperluan mempunyai "Broadband" itu perlu ada...Ini terutama "Broadband yang mampu mempberi capaian yang laju dan mudah disambungkan tidak kira di mana sahaja"...Walaupun terdapat banyak ISP broadband di pasaran hari ini pastinya pilihan pakej dengan harga yang berpatutan, kelebihan dengan ciri-ciri seperti kepantasan, "coverage", mudah (ringkas ada gaya seperti P1Wimax) antara ciri yang menjadi keutamaan...Antara waktu/masa yang benar-benar k…

Shopping kat Butik Levi's

Image
Saya memperolehi voucher Levi's RM100 dari Peraduan Ikon XY Berita Harian kategori saguhati..penyertaan "last minute" akhirnya antara 6 peserta saguhati terpilih..alhamdulillah.
Pagi-pagi lagi lepas tengok rancangan Am.Max kat tv, sarapan kat kedai mamak, kami satu famili dah terpacul kat depan One Utama..Bayangkan sampai dalam kul 9.15 pagi...boleh pilih nak parking kat mana-mana..dan kami antara pelanggan yang pertama melangkah masuk ke dalam OU sebaik pintu utama dibuka iaitu kira-kira kul 10.00 pagi..hebat tak...hahaha

Masuk dalam bangunan OU cam biasa kena tunggu Butik Levi's buka...semangat yang amat..

antara koleksi dalam Butik Levi's yang terhad (butik kat sini kecik je)

Anak-anak I tak kira mana, dalam kedai orangpun dieorang main sesuka-hati...adoilah..

Hasilnya dari Butik Levi's beli t-shirt dan stokin untuk cik Hubby, dan stokin untuk saya..kena tambah RM4.20..oklah kan..Lepastu pergi toy'rus abis RM43.00...huhu..beli mainan lagi cam biaselah.…

Chempaqa's Giveaway

Image
Saya memilih KATEGORI ENGLISH LAVENDERPada yang lain nak join jom...tarikh tutup 25 April 2010..jom..jomKeterangan lanjut klik CEMPAKA!

PLAIN TEES OPENING GIVE-AWAY

Image
yeszaa,,,
Pilihan dibuat oleh Encik Random.org...
Meh2 reramai join...
Keterangan lanjut klik PLAIN TEES!

Bahan Kajian Untuk PPUM..hampehler

Image
Semalam pergi PPUM checked-up macam biasa...sampai sebelum kul 8 pagi...dapat nombor giliran kul 10.15 pagi...2 jam menunggu memang bersawang habis...I perasan satu perkara orang memang ramai pagi tu..tapi bila ada staff PPUM nak buat rawatan dia akan layan dulu :(

Ni kesan ambil darah kat tangan
Lepas tu ada nurse suruh checked darah, I oklah walaupun dalam rekod I dah buat last month..bila I baca borang sebelum buat ujian darah...dia tulis "Untuk Kajian PPUM..bla-bla berkaitan dengan diebetes"...I pun tanya ngan nurse tu "saya tak ada sejarah diebetes,familipun takde"...Nurse tu balas"Kena buat juga dik"...I pun oklah...

Ambil sampel darah, lepas tu die kasi minum air gula yang memang melampau manisnya...then nurse yang jaga kat kaunter darah arahkan I datang semula untuk amik darah lepas satu jam..I pun buat cehecked-up ngan doktor dan appointment segalanya, lepas satu jam I datang balik kat kaunter darah...nurse tu pun suruh amik darah...kali ni amik 2 k…