Posts

Showing posts from May, 2010

‘Big Fish Moment with Pizza Hut’

Image
Saya tahu...adalah terlewat..
Berkongsi cerita kenangan di Pizza Hut..
Namun memori bersama Fish King Pizza kukuh terpahat..
Bersama keluarga meraikan Hari Ibu pada malam Ahad...
Saya bukanlah peminat ikan yang tegar..
Memancing ikan hanyalah di pasar..
Tapi kelainan pizza hut memang terserlah..
Variasi pizza setiap musim kelainan kami menanti dengan sabar...
Ikan di laut...asam di darat...
Dalam periuk bertemu juga...
Walaupun pizza makanan barat..
Orang Asia meminati jua..

Mother's Day di Pizza Hut Taman Tun,
Penuh dengan pelanggan setiap malam,
Apalagi promosi Fish King menjadi rebutan,
Saya dan famili tidak mahu ketinggalan..

Menanti penuh sabar,
Walaupun perut dah lapar..

Pinggan disusun tanda bersedia..
Nak ngap pizza bila-bila masa..

air pepsi pembuka bicara selera..minum hendaklah hanya seteguk dua..kalau terlebih takut terkenyang pula...rugilah kata nak menikmati pizza sepenuh jiwa..
sup cendawan pilihan anak I,lemak berkrim disukai ramai..

barbeque chicken best banget..terbaik sentias…

Kronologi Detik-Detik Kelahiran Princess Kedua

Image
Hari Rabu Malam Khamis (26.5.2010)
Akid sibuk ajak I ngan Dedet cari kek untuk Teacher's Day kat sekolah die..So malam tu I ngan Dedet, Akid n Afiq gi Kedai Kek King's sek 14. Yana dan Anaqi tinggal ngan Yati (maid my SIL). Asal mulanya I ingat nak buat cup cakes, tapi macam tak cukup bahan jadi I sajer beli kek sponge dan kek gulung yang dah siap..Alang2 dah keluar Dedet ajak gi Giant KJ, nak survey vacuum dan basikal "Exercise"...so dah dapat jalan bukan main sakan I duk pusing sana-sini...

Balik rumah dalam kul 11 malam, I tidur budak2 kecik itew...dan I rasa cam kena gi hospital walaupun sakit nak bersalin tu tak adalah lagi...gatal sangat kan..kehkeh...

hubby hantar hospital kul 12 am lebih... Dr. review die kata baru bukak 2cm...ni kira kalau masuk lari pecut belum tentu bersalin lagi...tapi sebab kena review kat dewan bersalin terus kena tahan wad... so I pesan ngan cik Hubby...kalau kat PPUM bersalin kena survive sendirian...so tak yah lah buang masa tunggu kat …

"DouBle BirThDay GiveAway by LieSsa"...

Image
yipeee...sangat suka tengok kat MyCollection2U..sangatlah menarik...
lebih menarik ada giveaway lagi...
harap2 diri ini bernasib baik huhu...
tarikh akhir 31 Mei 2010..perghh esok tu...jom join ..sempat lagi ni..
keterangan lanjut mengenai giveaway sila klik banner diatas ya!!

'Slogan Untuk abg eQ..."

Image
saya memang tak ada DSLR..
saya memang malas nak edit picture...
apatah lagi nak buat entry contest panjang berjela...
tapi saya sangat suka dapat hadiah atau cenderajiwa ..kehkeh

so nak join contest ini ya!!

hhmmm...saya follow 'Kurasakan Something...' kerana
sesuatu terindah amat teristimewa, bukan kerana kesegakan dalam picture, mahupun helah-bermadah dalam posting bersahaja,i-follow kerana dalam pengisian ada perkongsian cerita bermakna, sekaligus menambah bacaan koleksi blog membuka minda"

p/s: pesanan penaja untuk keterangan lanjut klik itu gambar diatas ya...




Update: Ayu selamat bersalin

Image
Petang semalam Ayu di-transfer ke wad bersalin & di-induce around 7:00p.m...
Alhamdulillah, Ayu telah selamat bersalin pagi tadi pukul 7:26a.m, 28 May 2010... (aiyak, sorang lagi budak May hehe).. thanks for all the doa & well-wishes from friends :)
Meet our latest member in the family, a baby girl... berat 2.6kg... sihat... nama still undecided, i kasi Ayu kuasa mutlak dalam bab ni (sebab dia yg do the hard part) hehehe Ayu pun ok & sihat... katanya penat & mengantuk sebab tak tido semalaman... tapi muka selamba cam biasa je hehehe... that's my wondergirl, thanks bebeh :P
Semua dok kalut nak ambil pic ngan baby... jgn korang penyek adik ngko dah... Paling happy sekali ialah Akid... dari dulu dok sibuk tanya hari2 "dah masuk bulan 6 ke?".. Kali ni bila baby dah keluar dia tanya lagi.. bila jawab cakap bulan 5, dia cakap "mengapa bukan bulan 6 dah keluar?"... i jawab je sebab Akid dok sibuk tanya so adik keluarlah nak jumpa abang Akid.. sengih mem…

Pengumuman: Blog's owner warded

Image
Just nak buat pengumuman on behalf of the blog's owner.. Ayu dah dimasukkan dalam wad awal pagi tadi around 1.00 a.m (selalu pun memang tgh2 malam buta)... she's fine... waiting for labour.. last time i checked her around 8.00a.m today she said "Menyesal datang hospital malam tadi, kan dah kena tahan"... Hahaha, that's her all right... :)

P/s: Saja je letak pic kat atas sebab tak tahu nak letak apa.. she'll be mad if I ask her to check under the bed.. LOL :P

Saya MC hari ini..tapi hati ini gusar lagi

Image
Setiap minggu bila buat checked-up..mesti dapat MC...hmmm
Saya memang rasa badan dah penat tapi di kepala macam2 perkara nak buat...
Rasa nak pergi terapi shopping jer...ahaks.. Hari ni saya dapat cek dari Dumex Dugro RM200...
dan saya dapat souvenir dari Maybelline...

Tapi saya masih menanti...
1. 3 voucher (kfc, bhp dan giant)..
2. saya masih menanti 3 cek
3. 5 hadiah/goodies dari mag, fb dan contest online..
4. Bilalah saya nak bersalin...huhu...(ala2 lambat biarlah saya pergi interview dulu)
5. keputusan untuk menyambung pelajaran walaupun rasanya kena buat part-time based since dept saya kekurangan staff sekarang...huhu

Walaupun saya MC... ada 2 kerja sedang menanti, "question paper" nak siapkan dan esei my pengguna ala2 satu perenggan jer...camana tuh....

dengan mood rasa nak bercuti dan happy2...i am so lazy...to the max!!

BLUE VAN GIVEAWAY

Image
van merah van biru,
U Marah I love U,
Giveaway mudah giteww,
Jom join jangan malu!

klik sini MEH! untuk keterangan lanjut...


Unethical Behavior?

Image
“Hero sampai bila?” is one of my favourite questions to my wife... Regarding what? Well, most of the time i was referring to my kind, MAN... Generally perangai manusia terutama sekali dalam masyarakat kita. Just nak barkongsi pengalaman. First of all, I was lucky coz my line of work memberi peluang bertemu dengan pelbagai jenis manusia. Boleh belajar & ambil pengajaran dari ragam manusia. Most of them are men, muslim & non-muslim from PBT, GLC or private sector. Often they are persons with power & kedudukan in their line of work. Not all of them are spoiled brats, some of them are. I’m not gonna say anything about the non-muslims, what I really hate are the muslims ones (coz I’m muslim). Memalukan!! Minum arak, ambil duit, layan pelacur, simpan perempuan, gf berderet2, huha sana sini macam dunia takkan habis. Lebih jelek most of them already married & with kids. Sometimes terpaksa reka alasan bila ada request bukan2, most of the time I’m saved coz of my wife. My favour…

Monday Blues, cenderahati dan informasi!

Image
Tajuk entry diatas hasil kombinasi entry seringkas dari saya..
Yang teramat malas dan rasa badan yang penat..nak tidur ajer rasanya..
Pagi2 dah dah dapat tiket "Marmaduke" (2 pax jer alahai) Belated Birthday wish dari Blackmores bersama hadiah iringan :recycle beg dan voucher RM5
2 tin susu Pediasure..dari abbot nutrien online..best ni untuk2 anak..
dan kepada mereka yang tinggal berhampiran Bangi..Kalau rajin dan nak makan coklat free...pergilah kat Kilang Beryl's...
P/S: hari ni saya akan dapat maid sementara (pinjam dari SIL untuk tempoh 2-4 minggu). dan hari ni juga saya telah diberitahu pihak MSD UIA (cam HR), tarikh interview takleh dipostpone atau dipercepatkan untuk kenaikan gred...kalau terbersalin sebelum 31 May 2010, nampaknya saya kena apply balik next year :( ...takpelah rezeki untuk anak tetap ada dan saya tetap redha tentang itu...amin..

Seronok Sakan Bersama Famili di Sunway Lagoon

Image
Hubby menang tix Sunway Lagoon dari Visionkl.com, walaupun tarikh akhir 30 June 2010 tapi kami sepakat untuk melangsaikan pada hari ini...
Gambar sebelum masuk Sunway Lagoon. Kebetulan ada event "Chicken Run" memang ramai sangat orang pada hari ini.
posing gedik kat dalam Sunway Lagoon.. salah satu cara nak pastikan my kids dok diam... :Pantara lokasi pertama yang kami jelajah...best naik cam bot pelampung..ada ombak2 memang thrilled!
Akid dan dedet, Anaqi dan Yana layan "Space..."(ntah apeke nama) manakala I dan Afiq tengok ajer dari bawah...
ni lokasi last sekali singgah.. cuma Dedet, Anaqi dan Yana yang masuk. Seramke?... Hoho Anaqi dan Yana memang bagi remarked sangat seram asyik duk menyorok belakang Dedet..

Time dieorang layan Scream Park..saya dengan 2 orang budak terlalu bawah umur layan "Feeding Tiger"...seekor cekap, seekor lagi cam blur2..kesianlak saya tengok tiger Blur yang hanya mendapat 2 keping daging...asyik miss ajer daging tu dari mulut die.…