Posts

Showing posts from January, 2013

The Imposible Yang Best Giler | Anak Saya Yang Excited Bergambar!

Image
Dalam banyak citer kat Cathay Cineplexes... Citer ni jer yang kitorang sefamili boleh tengok... Sebab nak guna voucher kena carik movie yang dah di mark free*  Saya suka citer ni walaupun kalau kita tengok dari jalan ceritanya nampak agak berat...
Takde adegan kelakar ke apa... (sy kan jenis suka movie yang ada sentimen funny-funny sikit)... Cerita ni memang boleh menyentap perasaan sesape jer yang menonton dan kalau tak silap kisah ini difilemkan berdasarkan kisah benar satu keluarga yang terlibat dengan fenomena tsunami yang melanda Thailand satu masa dulu.
Elemen kekeluargaan begitu kuat dalam citer ni... Kalau tengok watak Lucas anak sulung dalam citer ni memang ada sikit perangai Anaqi--jenis suka menyakat adik, kasar tapi hatinya lembut dan bertanggungjawab... Banyak part sedeh sebenarnya... masa mak dier sakit, masa ayah nak tinggalkan 2 anak kecil dan mengarahkan anak yang berusia 7 tahun untuk menjaga adiknya yang berusia 5 tahun... Moral value memang tinggi dalam citer ni..…

The Paranormal Zone | A Gathering

Image
Event Sabtu lepas... Kat SunwayMas PJ...
Uollls pernah tak menonton The Paranormal Zone di NTV7? Cerita lebih kurang cam Seekers tapi lebih berilmiah, heheheheh...0 Me tak pernah tonton tapi lepas direkomenkan untuk melihat preview di FB... Layan jugak ler... Pengacaranya Lil' Kim wanita gorjes di sebelah kiri...
Seorang wanita yang sangat COOL...
Props kat event...
Serammmmm...
Tapi bila tengok citer ni... Takdelah seram mana...
Sebab ianya macam dokumentari mencari misteri orang halus...
Bergambar dengan Lil' Kim... Ekceli me wakil kawan me untuk amikkan hadiah... Tu yang cam terbabit bergambar secara esklusif kat depan... Ada sesi amik autograph...
Hadiah yang kawan me menang...
Dapat t-shirt, file folder, cd preview, gambar Lil' Kim

*********************
Entri autopublish (jam menunjukkan kul 3 pagi)
Me susah hati ni...
My Amani demam balik hari ni...
Paling sedey my Amani langsung tak nak makan dan minum...
Paksa minum air secawan... menangis tangan menggigil...
Tak …

Cocoaland Carnival | berbaloi2 dan murah :)

Image
Saya ke sini hujung minggu lepas...
Kat kepong, takdelah jauh sangat dari rumah.
Cuma kena melalui tol --- Dekat2 pun kena bayar tol...
Singgah Cocoaland Carnival tujuan asal nak amik hadiah...
Kecik jer hadiah dier tapi sebab menang dua so gigih jugak pergi amik...
Siyes, tak ramai orang mungkin sebab saya lewat petang dekat pukul 6...
Pilihan makanan ringgan seperti gula2 dan cokelat memang banyak...
Pada saper2 nak buat besday party boleh beli ole2 kat sini...
Nak bayar kaunter banyak dan tak sesak...

Nak pergi amik hadiah tapi memborong jugak tu... Se-troli kita kaut... See the jajans...
Munchy2 buat mak dier...
Keropok sehengget jer...
Cocopie 4 bungkus sepuloh hengget...
Angry Birds... Tak hengat...
Sweet sour tu sehengget sebungkus...
Ni hadiah yang diambil :) Kalau nak pergi kat sini boleh lagi sebab hujung minggu depan dowang buat promosi lagik.. Dan kalau nak menang hamper boleh lihat syarat seperti di atas... Ni peta kalau nak pergi... Sepanjang nak sampai kat kilang memang…

Soping Terapi :)

Image
See...
My new things in da' house...
Ya... Terapi obsesi sudah kembali...
Kali ni lebih hangat dari biasa...
Sebab harga RM299.90 tu jer untuk beg tangan :p
Tapi lepas dikaun jadi harga seperti tertera... Wallet tu RM 89.97 ajer... Lepas senyum lebar saya bayar guna itu voucher... Pehhh, cashier kat Parkson pun jeles... :p "Nak buat camana dik, akak jenis suka berbelanja guna voucher so kena kerja keras join mana peraduan yang memberikan voucher secara percuma"....
Ya, aura dan skil  mak shin chan begitu menebal di situ...

KIsah Yang Menyedarkan Saya Yang Leka...

Image
Untuk renungan buat diri, famili dan sahabat andai...
Bertuah sungguh ibubapa allahyarhamah kerana mempunyai anak seperti beliau..
saya copy dari sini..http://mujahidah2u.blogspot.com/2013/01/rentetan-pengalaman-di-hari-hari.html RENTETAN PENGALAMAN DI HARI HARI TERAKHIR SITI HAJAR BINTI AHMAD SABIR
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang Assalamualaikum wbt.
Alhamdulillah, segala puji-pujian dirafakkan kehadrat Allah swt. Blog yang telah lama saya tidak update akhirnya diminta isi dengan suatu hikmah yang besar dari seorang mujahidah yang telah pergi ke alam sana. Hasil penulisan ini sesungguhnya ditulis oleh ibunya yang tercinta, ibu kepada arwah Siti Hajar Binti Ahmad Sabir (alfatihah). Semoga kita memperoleh manfaat yang besar dari perkongsian ini. Selamat membaca. 
_________________________________________________________________________________
6 Jan 2013 (Ahad) Kami dapat panggilan telefon mengatakan Hajar kemalangan. Segera bergegas ke Hospital Besar Melaka. Rama…

Hapdet Hadiah Lagi :)

Image
Entri penghujung weekday... MIL, SIL dan BIL datang umah... Me bz memasak... Ngehh... dan BZ kuar sopping dengan dowang... Sakan, mentang2 gaji baru masuk :)
Hapdet lelaju hadiah yang dapat minggu ni...  Cosmobox... dari NTV7 Yang besh tu pagi tu saya email... Tak sampai 30 minit dapat call suh collect... Dan saya tak sampai satu hari dah pergi collect... Advance gitew :)  Oh...ya... Sekarton biskut Munchy menang dari FB, Antar gambar menarik bersama biskut Munchy dan menang hadiah... Syukran :) Hadiah dari Disney :)  Conso J&J cash RM300 plus Hamper value RM200...
Alhamdulillah... Syukur padamu ya Allah... :)

Duit bantuan Persekolahan...Dan Macam2 Hal

Image
Tadi saya curik2 masa pergi amik duit RM100 --- duit bantuan persekolahan dari Kerajaan... Kalau ikut surat dari sekolah amik dari kul 11 sehingga 1 tengahari... Kelam-kabut nak pergi amik sebab hari jadual mengajar saya penuh... Sampai sekolah keadaan agak lenggang.. Sampai saya kompius..."bakpe takde nampak ramai mak ayah ni"... Terfikir2.."ke salah hari kena amik"...
Even kerusi yang disediakan untuk ibu-bapa..memang rata2 saya lalu kat kelas kosong... So... senang bagi pihak saya yang memopnyai padat agenda ini.. Masuk di setiap kelas anak tak perlu beratur atau menunggu...
Masa di kelas Yana... Saya sempat bertanya pada cikgu kelas.."Kenapa tak nampak ibu-bapa?" Cikgu kelas Yana kata "Ada yang dah amik tapi tak ramai...."
So saya rasa dowang akan datang dalam pukul 12 lebih ...sebab saya datang awalkan (kul 11 lebih)... Cikgu kelas Yana memberitahu saya yang ramai juga ibubapa yang datang tapi tak amik...sebab kat form tu ada pilihan "…

Ketagih Cokelattt

Image
Stress giler hari ni... 5 jam kelas... Gap hanya 1 jam setiap satu... Bermula seawal 8 pagi berakhir 6 petang... Masak kawe... Tapi saya seronok jer... Semangat awal semester :)
Ni rehat 1 jam nak pi larik amik RM100 duit bantuan -- 2 kelas lak tu... Pukul 4 petang karang ada event maulidur rasul (kena pergi sebab fellow in charge)... Saya hepi jer.. Biar energetik... Agak2 nak stress Makan coklat BOOST ni terbaru di pasaran keluaran Cadbury... Ok nak gi beli coklat ..stress datang balik!

Bella She Sparkles Workshop :)

Image
Ok, saya berpeluang menghadiri workshop anjuran NTV7 last weekend.. Lokasi workshop di Sheraton Hotel (first time me pergi hotel ni)
Masuk terus daftar... Mula2 rasa panik jugak... Sebabnya kebanyakan peserta datang bukan main bergaya ater saya datang selekeh cam biasa. Erkkk...Rasa segan pun ada bila tengok memasing pakai heels 5 inchi.. :p

Esklusif..see the props...siap ada 2 dewan seminar digunakan... Lip-lap memang chantek... First time saya datang workshop backdrop sikit punya menarik..
MC untuk hari pertama... :)
See see my nama tag...sparkle..sparkle giteww..
Kak Emi orang kuat untuk workshop ini.. Wakil dari NTV7
Ekceli banyak slot... tapi tak semua saya sempat amik gambar rasanya dalam 8 speakers yang ada segmen masing2..So saya hanya tepekkan mana yang ada jer ya...
Talk pertama yang kami dengar dari Marlini  Ramla kredit to Alia Adamssaid...
Akak rambut kerinting tu rasanya Marini Ramla..(kat komen box) Kat sini kami belajar cara berpakaian mengikut personaliti diri.. Apa y…