Posts

Showing posts from February, 2013

Runtuhan Rumah-Tragedi, Runtuhan Hati-Menginsafi

Image
Bersyukur dengan keamanan yang dirasai hari ni... Tak dapat bayangkan kalau perkara seperti ini terjadi di bumi sendiri... Sekelip mata rumah bahagia yang dibina runtuh di bumi sendiri... Angkara manusia yang tiada akal dan budi...
"Ya Allah, Kau berilah kekuatan dan pedoman pada manusia-manusia yang dizalimi, Dan Kau berilah petunjuk serta sebaik2 balasan kepada orang yang tidak berhenti menzalimi..."

Hari Ini Hari Paling Sengal Dalam Hidup...

Image
Cer tengok gambar ni, ke tak nampak keSENGALan sangat? Berchamwhore sengsorang dalam bilik... Seb baik dalam bilik kira OK lagi, kalau mood lagi bertambah teruk berchamwhore sensorang  dalam tandas boleh jadik jugak...
Penat deh! Tensi dengan segala urusan yang sedang menimbun untuk diberehkan... Baki penat hari semalam pun tak abis lagik, hari ni seawal pagi 2-3 sms sudah masuk... Kerja-appointment student-projek tergendala...
Adoii... Time ni jugak nampak my BFF Amira update diri di FB yang die kini kat obersi... Bisnes trip, seronok wooo gi meeting semua jenis kena naik flight... Kerlasss... errkkk Kalau tanya sendiri ngan Mira, mesti die akan cakap ala2 macam ni... "Ala, I suka lagi kehidupan U, banyak masa dengan keluarga..."--> kan Mira? :p See... see... see.. Akan berbalah2 dengan kenyataan dari saya lak... "Ala, U lagi best dapat makan angin, I setiap hari akan melakukan perkara sama jer. Setiap topik dalam text book semua I dah hafal. Setiap bait perkataan …

Adoi... Asyik Terbeli Kasut Jer...

Image
Orang perempuan ni kalau diberi peluang berbelanja samada duit sendiri  atau dari poket somi, bereh jer. Walaupun dalam hati ada sedikit rasa bersalah  tapi pokok pangkalnya nafsu membeli tetap ada...  Kan perempuan ada 9 nafsu? So "membeli" antara nafsu2 yang ada dalam senarai.  Tapi saya percaya tak semua perempuan macam saya kaki membeli...  Erkkk membeli barangan sesuka hati... :P
Saya bukan pencinta Tupperware yang perlu ada koleksi pelbagai kaler... Beg pun tahap biasa2 jer... Kalau ada memang selalunya  pakai sampai lenjan atau sampai buhsan... Pinggan mangkuk pun saya tak amik port apatah lagi barangan kosmetik... Barangan kemas saya suka tapi lebih kepada suka yang percuma. Poyo jer bunyi, kan? Sebab saya bukan jenis ronda2 kedai emas dan minat sampai memang "aim", "satu hari aku pasti memilikimu"... Mak mertua saya, ya, memang "kaki sopping barang kemas" wahahahahahhaha...
Tapi saya suka beli baju... Siyes yang herannya baju kaler leb…

Makan Makanan Sedap di Monster Bites | Entri Jujur Ni :p

Image
Sebab dah abis idea nak makan apa tengahari ari tu... Kebetulan pula saya ada hal kat kawasan Jaya One (again, again) Nampak jer Monster Bites Cafe bersebelah 7 Eleven... Tanpa fikir panjang dan paksaan mana2 pihak terus jer kami singgah... Kecik jer cafe ni, banyak kali saya nampak cafe ni tapi tak pernah terlintas nak makan kat situ... Anak2 saya yang asalnya malas nak makan kunun2 nak diet turut terOrder sama...
Pilihan menu agak banyak juga untuk keadaan cafe yang kecik ni... Walaupun pada menu, rupa dan nama hidangan tidaklah menarik mana... Kiranya order main tunjuk2 ajer... Tup2 bila sampai jer makanan atas meja...
Pehhh menggiurkan... Nampak begitu seksi sekali apatah lagi yang ada topping cheese...
See see kalau tak percaya! Ni my Yana punya.... Saya tak sempat rasa pun... Tapi menurut orang yang menikmatinya, "Sedap sekali mummy"... Set ayam Akid... Kentang die sedap takdelah lembik cam kat Mek Di... Ayam berempah dierpun sedap, kalah ayam KFC dan ayam yang dimasa…

Sudah Mati Lama Rupanya...

Image
Bukan mati sebab sakit, kena bunoh ditikam bertalu2 dan sewaktunya dengannya... Mati lesen ya... Mati rupanya sejak bulan 6 tahun 2012... Apakah?
Bukan nyanyuk ya... tapi malas nak pergi renew... Saya antara pengguna jalan raya tegar tapi jarang2 melakukan kesalahan trafik so memang selamba badak jer drive dengan lesen dah luput tarikhnya :) Bukan calang2 matinya pada tarikh bulan 6 tahun lepas... Ikutkan hati nak renew bulan 6 tahun ni, wakakakaka  Sebab semalam kena pergi pejabat pos, ada keje sikit... Dan kebetulan pejabat pos kat Jaya One pertama kalinya datang, takde orang kecuali kerani kat kaunter... So, renew teruslah... Setahun jer pulak tu... Sebabnya duit ada 33 hengget 45 sen jer dalam wallet... Renew setahun 32 puluh hengget... Serengget lagi duit bayar parking... So berbaki dalam wallet semalam 45 sen semata-mata... Hebat kalau kena rompak time tu, mesti perompak menyesal... Hahahaha Ni lesen utama Muka putih kerana bedak seinchi ya... Paling tak leh blah, lipstik merah…

Naik Hot Air Ballon Kali-3

Image
Ok... Entri pasal Hot Air Ballon kali ni... Ni bukannya kali pertama naik hot air ballon, tapi kali ke-3... Tapi still excited nak naik lagik... Kebetulan ada promosi bayar RM12 untuk 3 anak yang naik... Dapat satu sim kad Hotlink yang ada kredit RM20... Untung, kan? Dengan syarat sim kad tu kena register atas nama orang yang berusia antara 13 tahun hingga 25 tahun... Bakul die kecik gak... Tapi still muat untuk 3 orang kanak2 dan 2 orang dewasa :) Belonnyaaaaaaaaaa yang ampun sangat besar OK... Yang saya naik belon udara panas kat Putrajaya dan event OREO pun tak sebesar ni. Ketinggian 40 kaki... Nampak tinggi, kan? Kalau saya memang dah terkucil sebab memang jenis spesis gayat! Naik dalam 5-10 minit giteww... Anak saya berpeluang naik lama sikit sebab takde orang menunggu :) Touch down... 3 beradik yang seronok menaiki belon udara panas... My Yana takde sebab beliau ada aktiviti kat sekolah... Amani jenis excited nak naik tapi mak dier takut ketinggian... So, kitorang layan belon u…

Gengster Paling Celop, Tak Ori Langsung!

Image
Ntah buang terbiat lepas tengok movie "Gengstar Celop" hari tu...
Terus suka posing jenis nampak lengan...
Ala macho man yang hati penuh dengan taman...
Tapi kalau tengok Akid, dielah yang paling malu bila bergambar ala "buang tabiat" ni...
Kat parking keta pun boleh layan berPS...
Anak teruna saya ni sibuk nak ada 6 pack... Wahahahahahahaha... Siap request saya nak pergi gym... Takleh blahhhh.... Die kata, body die chantek kalau ada 6 pack! Ni mesti ajaran sesat Mak Biq dier... Apapun ya Anaqi makan kena kurang dulu, baru boleh register masuk gym...  Erkkkk baru 12 tahunlah! Tunggu dua puloh satu tahun, sila request semula... Bereh!

Giant USJ Antara Yang Terbesar Di Malaysia, Hypermall Antara Terbaik dan Digemari Saya

Image
Saper2 pernah ke Mydin USJ mesti perasan tentang kewujudan Giant terbaru dan terBESAR di area USJ... Sebelum ni tapak tu Giant jugak tapi bangunan lama dan buruk. Alih2 dah dirobohkan dan dibina Giant baru dan besar pulak, kejap jer... ala2 cam iklan Chipsmore "kejap ada kejap takde". Tapi ada penambahan kat sini "dah ada... tetap ada... dan besar pula"
Tak abis perkataan besar, ko ni jakun apa Ayu oii? Hahahahah... Paling besh kat sini bukan sahaja mudah parking, kedai makan banyak, troli ala2 ada keta kat depan pun disediakan di dalam Giant. Ni limited edisi, nasib saper yang dapat boleh guna bawa  anak ronda2 dalam Giant sambil bersopping.
 Anak saya kalau gi mana2 HyperMall, berahi benar dowang tengok ikan dalam akuarium. Ni bukan ikan perhiasan tapi ikan untuk dibeli dan digulaikan. Tengah syok skodeng ikan tiba-tiba ada sekor ikan sembilang ni boleh buat lompatan tiruk sampai terkeluar dari akuarium.
Ni kes bunuh diri ke apa? Mujur rescue team penjaga ikan c…

Versi Sunway Lagoon di KB :)

Image
Jangan tak tahu uollss... Kat Kelate ada gak air terjun semulajadi yang ada ciri2 sedikit cam taman tema air... Kerlazzz gitew. Dah lah masuk percuma tanpa bayaran. Kawasan tempat mandi ada juga disediakan tempat makan... ada gerai jual goreng pisang lagik, murah pulak tu! Walaupun tempat ini tidaklah se'eksklusif' Sunway Lagoon tapi dengan keadaan airnya yang bersih dan sejuk, memang pilihan terbaik untuk kami sekeluarga menghabiskan percutian di kampung dengan bermandi-manda di sini...JERAM PASU, PASIR PUTIH
see..see..seeSiap ada gelongsor ala2 kat taman tema... Lepas tu ada swimming pool kecik kat bawah... Air memang deras ya, ianya air terjun semulajadi... Ala2 nak mandi pakai apapun dibenarkan tapi jangan telanjang sudah... Tak "selera" orang lain nak mandi bersama, hahaha Memang seronok mandi-manda seisi keluarga... Budak sorang ni akan conquer sowang2 dalam kolam... Perlumbaan meluncur!! Wohoooooo... oooooo... oooooo Model majalah Mempelam in action :)
Walaupu…