Posts

Showing posts from April, 2013

Selamat Menyambut Hari Jadi Untuk Warga Tua--Cik Dyana, wahahahahaah

Image
Kak Zie punya plan...
Die belanja sekali kitaorang makan...
Lokasi kat Zon KL---Hotel Dato' K tu...
Oklah, walaupun bangunan nampak cam agak lama...
Terasa macam masuk dalam Istana Menanti ala2 lagu nyanyian Rahim Maarof...
See see buffet style...
Banyak pilihan makanan yang kena ngan selera tekakku...
Orang dah belanja... makangggg jer
Orang tua yang dirai... Wahahahahahahhaha...
Buat Dyana yang nak pergi Aussie esok... Balik jangan lupa sumbat sekali koala bear untuk aku ya :)

Retak Menanti Belah :(

Image
Ada 3 kereta kat umah ni kan... Ketiga2 cermin depan tu ada rekahan pecah... Tengah tunggu masa untuk relai jer... Adoihai :(  Ni cermin kereta Exora... Kena sejak balik raya tahun lepas... My hubby jenis kalau balik malam, dengan Exora pun die gagah merempit... Apa ke seronoknya merempit dengan si mama gemoks Exora... Saya pun tak pasti maybe sebab enjinnya  turbo kot... Tu melaju jer... Tup2 sampai kat kampung... Paginya ketika ayam berkokok... Saya pun berkokok samalah bila tengok cermin...  Benda nak jadi... Kalau tak hari ni, esok, lusa jadik jugak, kan? So... bersabor jerlah... Sampai la ni tak gi tukar lagik... me malas boleh :p hahahah Yang ni pulak kereta Hyundai... Nampak sangat dahsyat kan? Ni pecah dari dalam... Gara-gara... Kepala keras si Afiq... Die boleh melompat kat depan tu dan terhantuk kat cermin... Pecah uuuuuuuuu... Seb baik... kepala keras lagik... Ni rasanya memang Afiq ni ada silaturrahim dengan Iron Man, ahaks... Atau lebih tepat lagi Iron Head...
Lagi satu …

Iron Man 3 ~ Dua Tayangan Perdana, Waktu Berlainan, Tempat Yang Sama... Semuanya Dari Hot.. Panez

Image
Yeszaaaaaaaaaaaaaa... Berjaya jugak saya dan famili menonton Iron Man 3 secara free... Nak free memanjang jer kan? buahahahahah... Tapi kita tonton asing2... Sebab saya dapat 4 tix dari Hot Fm My hubby dapat 2 dari majalah Hot... Semuanya dari panas-panas-panas belaka... Yang BESTnya di dua2 acara tayangan preview kitaorang dapat makangggg...
Preview Hotfm kul 11am. So, pagi2 dapat breakfast bersama Hot FM AM krew...  Makanan2 yang dihidangkan sangat best... Walaupun hanya ada mee goreng dan beberapa kuih... Tapi ianya sedap dan mengenyangkan... Amboi part makan free review semua best, hik hik
Yang lagi BEST... Tengah anak saya duk gelojoh makan berdiri... Fafau datang ajak join makan ngan famili die di meja makan untuk orang media... Pehh kelas... mak duk bz berborak (tipu--takdelah bz mana pun, heheh orang tanya sepatah kita jawab 2-3 patah) ngan mak Fafau kak FJ, hik hik... Datang Azmeer komposer duk sebelah lagik... So, terus tak tertelan mee... Duk layan my anaks makan... Si Ama…

Projek "Minyak Wangi", Bersama Danny Ventura :)

Image
Dari jauh dah nampak bro ni... Duk sengih2 bersama cermin ajaib kat atas kepala... Wahahahahahahaha... Marah Dyana --- ni antara calon BF die ni, wahahaha.  Bukan main dengan tekun saya mendengar pasal "kesesuaian wangian dengan karektor peribadi" Dyana pulak duk bz tengok kamera... Ni contoh bagaimana sikap pelajar tekun dengan pelajar yang gemar berpoto-poyo!  Best jugaklah... Sebab akhirnya saya tahu karektor saya sesuai dengan wangian yang ada bau2 spicy dan sensual... Isk isk... Contohnya kombinasi cengkih dan bungaan... Setakat cengkih... boleh jer tumbuk sendirik kat umah. Lepas tu percik sikit dengan air mawar,
nak kulit licin campur jer ngan minyak "olive oil"... Kan? Hahahahah...  Kejap sesi ni... Lepas tu dapat perfume :) Suka mak noks... Dapat voucher... kitaorang combine-kan dapat perfume lagik untuk my hubby lar!
Dah puas main perfume kat situ... Sampai Danny Ventura tu jemu... Terus pergi makan2 kat Belanga.. Shirin belanja... Sebab kat tempat perfu…

Jenama Kasut "Supra"...Kasut K-Pop Anaqi

Image
First time....saya dengar jenama ni... Cam terjojol mata tengok "SUPRA".. Saya siap ingat kasut ni made from Indonesia.. Sebab namanya ala2 "SUPIR"--bahasa legend indon yang membawa maksud "pemandu".. wahahahaha...
Design OKLa... Cuma jenama SUPRA... Bak versi ayat2 mak datin "apa kelas ko nak pakai kasut jenama ni"... Hahahahahha...
Tapi bila tengok kegigihan my laki duk sama2 memilih kasut Anaqi... So saya duk diam kat tepi, perati jerlah.. Walaupun dalam hati.. Isk isk...bukannya kasut jenama GAP baru jer beli... Jenama VIETNAM kam kum kap jugak duk cariknya...
Seee kasut ni punyalah meriah kaler...
Tengah saya belek-belek... Datang si Akid diri kat sebelah saya... Die bisik "Mummy, nilah kasut K-POP"... Oooo...M......G!!! Kay-pop ler sangat...
Seb baek takdelah mahal sangat kan...
Selebriti K-Pop tempatan wanna to be... Ni kena pakai banyak BB cream baru putih sikit...
Hahahahhahahahah...

Gusti Peluk-Peluk... AaaaaaaaaAaaaaaaaa

Image
Masa hujung minggu lepas, kitaorang sefamili jalan-jalan cari pasal kat Paradigm Mall... Masa tengah seronok-bergumbira-hepi bersama-sama Tiba-tiba kami dikejutkan dengan bunyi bising sangat, cam ada orang menjerit2... Kaget, tanjat boboy, cam pelbagai aksi pelik muka kami ketika aitu...
Pehhhhhhhhhhhhhhh Ayat bermonolog... Tak koser... ni blog menjemah so tak perlu menulis dengan gaya poyo sesangat, kih kih Agaknya memang dah takde gelanggang gusti kat KL ni... Takpun susah sangat nak cari penonton untuk datang menonton... Even diberi masuk percuma... So, diadakan juga pertandingan gusti2 ni kat Mall... Everlast ** #apakenamapertandinganmepuntaksure... Seeeeeeeeeeeeeeeee... Ramaikan penonton? Setiap level tu penuh ya... Saya pun terlayanlah jugak... Bukan minat sangat pun... Tapi excited dengar suara MC yang provoke abis2... Lepas tu agak cam kiut jer tengok penggusti2 ini bergelut sesama sendirik! Tengok perlawanan ni... Cam tengok filem hindustan lak... Sebab banyak bergolek2 berd…

My New Jubah Kembang2

Image
Ari tu my MZ a.k.a Suzz tag gambar jubah ala2 gaun pun ya kat FB... Berkenan jugak, sebab kalau banding dengan harga dan kualiti kain yang ditawarkan agak berbaloi. So, hari ni first time pakai... Lepas tu gigih berpoto-poyo kat opis kawan... Kat opis sendirik segan, hahahahaha.  Kat bilik ni gelap... Malas nak tukar setting kamera... Amik cara dekat...  Dah ala2 cam owner Vie blog proudduck lak hahahah...  Member kat situ kata... Die paling tensen tengok cermin ni... Sebab katanya lagik, cermin ni menipu... Die nampak lebih lebar daripada asal bentuk badan... Ahahahahahahha... Cam nak cover line memang bentuk badan dah lebar kan ?? Isk isk.. Selesa... Saya lak amik saiz yang agak loose sikit... tak naklah ketat kat pinggang... Nanti kalau badan membesar dah takleh pakai :p Bawak pergi mengajar OK lah kut... Nak gi jejalan ngan piknik, erkkk cam nampak formal ajer... Mana tak terpanah hati bila tengok baju ni buat pertama kali... Cantekkan...!!

"Double Sensation", "Double Kegilaan"

Image
Malam semalam saya sekeluarga makan kat luar...
Lama dah tak makan luar....
So sesekali kena angin luar sedap jugak...
Kesian gak kat anak2, sejak menjak alasan takde lauk mentah kat dapur...*malas nak gi beli lauk, hik hik
Semuanya asyik makan lauk simple cam goreng2 jer...
Goreng telur berkuahkan kicap etc.
Sampai si Afiq yang tak cerewet makan pun dah mula komplen...
Asyik... asyik... kicap...
Asyik... asyik.. kicap...
Kicap pun mahal sekarang anak oi! Cap kipas udang tu yang paling besaq dah cecah 10 hengget...
Banyak songeh memasing lak ya...
Bila Dedet kata "ON" jer makan kat luar...
Malam tu semuanya berseri-seri di wajah...
Apatah lagi bila diusulkan untuk makan pizza terus dipersetujui oleh orang yang nak bayar iaitu Dedet, lagilah hati tu berbunga2 pokok setaman...
Yang paling berseri my Amani lah... Diekan muka cam artis Korea pakai BB cream... Hahahaha
Ni memang cara dressing Anaqi bila keluar malam...
Kunun2... cam Edward dalam citer Twilight...
Sengallah ko nak…