Posts

Showing posts from May, 2013

Rombongan Cik Kiah : Kellie's Castle

Image
Boleh tak posting kali ni saya tepek gambor jer? Siyeslah... sejak diri ni tak sihat semua benda malas nak buat... Makan pun tak rasa berselera... tido bila bangun sakit kepala... Tengok TV rasa menyampah aderla. Cerita ntah pape... Sampai my laki duk bebel sebab saya duk ikut hati sangat... Menurut my laki penyakit ni memangla ada... cuma kita tuan badan kene lawan emosi... Kalau time makan ubat, kena makanlah... Ni makan ubat tak nak! Duk meroyan... sakit... tak larat... penin... penin...
Tu baru mukadimah... Citer saya sebenarnya untuk posting kali ni adalah pasal Kellie's Castle.  William Kellie Smith pemilik "castle ni"... Kalau tak silap beliau antara pelabur utama dalam industri bijih timah satu masa dulu. Dikatakan beliau seorang hartawan dan sangat rapat dengan pekerja lombong dan ladang  beliau... Ini adalah gambar pekerja-pekerja di rumah agam beliau, dari tukang masak, tukang kebun, jaga dan lain2. Dikatakan William ni mendirikan "castle" ni sebaga…

First Time Tonton Movie Preview Delay Sampai 1 Jam Lebih

Image
Saya asalnya malas nak pegi... Saya suh Dedet ngan anak2 die jer yang pegi... Sebab tak sihat, rasa lebih nikmat bergolek2 atas katil daripada melayan wayang gambar. Tapi my Amani dalam sakit2 tu nak jugak kuar berjalan... Mahu tak mahu saya ikut juga lah, lagipun kitaorang dapat tiket 6 keping!  Bila masuk dalam hall, tengok semua penonton berbangsa cina... Aiks? Rasa pelik juga... Tapi dah biasa hidup kat Malaysia, rasa pelik itu takdelah lama... Siap ada 2 couples Korea lagik... 2 row kat belakang saya... Duk borak2... "Ho n i seowww"... "atehhh" Suka dengar cara dowang bercakap. Kul 9 movie pun start, tak sampai 5 minit uoollss... Tiba2 cam black-out... Dowang kata 3D die tak berapa jadik... So, meloponglah kitaorang kat dalam tu... Mula2 ingat 10 minit... Dah masuk 30 minit takde apapun... Last2 1 jam... Tu pun dah 2-3 orang cam nak bergusti ngan pekerja GSC... Saya masa dowang bincang2 tu... Ada menyelit kat situ... Yang heran tu apsal orang GSC ni die hanta…

Plan Di Saat Akhir, Melenjan Dengan Anak2 di Snow World Genting!

Image
Nak lari topik sat.... Saya amik EL semalam dan hari ni :( My Amani semalam demam panas, cheery berry (cirit) dan muntah2... Satu makanan pun die tak nak telan... Puaslah memujuk, beli bubur Mc D, beli coklat... Segala makanan feveret diulur semuanya die menolak... Adoihai... Dah la hari ni saya ada kursus buat video... Memang takde rejeki nak belajar dengan pro... Lepas ni nak mengajar student kena godek2 aplikasi tu dan kena belajar sendiri. Tapi yang lebih tertekan, saya pula terjangkit Amani... Start rasa nak demam dan simpton cheery berry itu menghantui diri... Melepek bersama2 dengan Amani dan macam zombie :(
Mukadimah jer tuuu... Berbalik pada tajuk posting :) ************************************************************************* Hari ahad lepas, saya tak plan apa2... Tapi bangun pagi Dedet dah suh kami sekeluarga untuk bersiap sedia... Plan pertama nak naik Genting sebab nak pergi main salji (pehhh, punyalah semangat nak main salji kat Malaysia sebab nak gi ober sea tak ma…

Yadah! Yadah! Besday Bash!

Image
Yadah? Yadah? Pernah dengar produk Yadah? Produk ni dari KOREA ya :) Kiut jer tengok dolly dier, rambut kaler oren gitew Ni antara produk Yadah yang dijual di pasaran... Kalau di Malaysia, kita boleh dapatkan produk ni kat Sasa outlet :) Diperbuat dari bahan semulajadi tiada noda2 bahan kimia.
Lepas tu ada pertunjukan fesyen memperkenalkan produk Yadah dan beg2 dari PGMall Memang nampak stylo! Memang nampak simple but elegant! Kat sini ada juga sudut untuk merias kuku... Dan juga boleh bergambar ala2 orang korea macam... Heroin Jang Ok Jang... Auuwww cun seh... Agak2 die pakai produk Yadah tak? Hmmmm... Tapi kan kalau uolls nak tengok, pelakon "Jang Oh Mak Ko Jang" Boleh scroll sampai bawah.. Hahahaha *****
****
***
**
*
* jangan muntah hijau * * * * * * jangan rasa nak pengsan *
*
*
*
*
* Ya arrrrrrr Ya daaaaaaaaaah daaaah lettew... Ni memang nak kena nasihatkan supaya pakai produk Yadah!! Buahahahahahaha

TOLLYJOY, Pilihan Ibu Penyayang Buat Si Manja Yang Riang

Image
Menjadi seorang ibu merupakan saat bahagia seorang wanita. Ibu yang prihatin dan penyayang akan sentiasa memastikan anak-anaknya hidup sentiasa sihat dan ceria. Produk berkualiti pastinya menjadi pilihan buat si kecil. Dan saya telah memilih produk TOLLYJOY, produk yang dipercayai terbaik buat anak-anak saya.
Si manja lasak bermain setiap hari,
Pakaian kotor sukar dicuci,Mujur ada pencuci Tollyjoy Baby LaundryHebat, berkesan dan harga begitu ekonomi.YA, ibu-ibu... memperkenalkan produk cucian yang terbaik untuk anak-anak kita, yeahhh “Tollyjoy Baby Laundry Detergent-1000ml ” dan juga “Tollyjoy Laundry Detergent Powder (Ocean)-1kg”. Produk mencuci dari Tollyjoy diyakini selamat digunakan untuk mencuci barangan bayi khasnya. Harga di pasaran untuk “Tollyjoy Baby Laundry Detergent-1000ml ” ialah RM14.90, manakala “Tollyjoy Laundry Detergent Powder (Floral/Oceon)-1kg” berharga RM13.90. Berbaloi-baloi, kan!
Anak saya Amani memang lasak. Saya selalu sahaja stress, setiap kali hendak mencuci ba…