Posts

Showing posts from September, 2013

MADUKU KALUT ~ Memang Kalut

Image
Memang KALUT... Selain dari hidup saya yang KALUT... Hidup si Selamat lakonan Izzue Islam lagilah kalut, hahaha Tapi siyeslah, saya sangat suka menonton teater Maduku Kalut... Antara naskhah yang sangat menarik dan sangat lawak uollls! Lagi-lagi dengan lakonan mantap Izzue serta persembahan cemerlang Karl Shafeq... Oh ya, Karl Shafeq pegang watak Amy seorang lelaki lemah lembut yang sempoi dan baik hati... Ni pulak Bibi lakonan Jihan... Bini tua yang yang memang "cengai" ada ciri2 Queen Control... Ni pulak Mimi, bini muda... Terlebey manja, comey, mengada2 (hahahah) Para Sarjan Keramat dan Dang Wangi bersama Selamat dan Amy... Part ni antara yang kelakar... Memang rasa nak pecah perut saya duk gelak... Sebab nak cover yang Selamat berbini dua... Dowang pura2 ada hubungan songsang... Tapi yang kelakar gaya Si Amy... "Erkkk tidak... tidak..." Part yang mana si Amy ni belek2 Kosmo then baca headline pun kelakar juga. Paling takleh lupa part baca tajuk berita "Vi…

I am G.U.T Mother

Image
G.U.T - Growing Up Together !!!!!!!!!!! Sila hapal, hokeh~~ Peluang menghadiri aktiviti yang berunsurkan keibu-bapaan sememangnya sangat menarik minat saya. Selain daripada mendapat input yang baru, kita juga dapat berkongsi banyak pengalaman tentang anak terutama dengan ibu-ibu lain yang turut menghadiri sama.
Di sini penerangan tentang nutrisi harian yang diperlukan oleh kanak-kanak bagi memastikan ketahanan diri mereka kuat untuk melakukan pelbagai aktiviti. Sepertimana yang kita ketahui, nutrisi yang baik membantu melawan virus dan bakteria yang boleh menyebabkan penyakit.
Ucapan aluan dari Madam Anja Henze, Marketing Director Dutch Lady Milk Industries. Antara intipati yang ditekankan dalam ucapan beliau ialah mengenai aktiviti kanak-kanak hari ini yang terlalu banyak diberi pendedahan kepada teknologi. Bagi mengimbaginya semula, ibu perlu mempunyai masa bersama dengan anak mereka.

Ini kerana kajian menunjukkan seorang kanak-kanak dapat membesar dengan baik menerusi pengalaman da…

Hadiah Basi, Tapi Still Nak Hapdet Lagi Kan? Ngeeee

Image
Saja nak up kan entry ni... Sebab dah ada dalam draft... kita UP ajalah, hahaha Kali ni saya banyak menerima voucher... Menarik-menariks jugakler :) Lagi... tiket ke Legoland...
Waa lelong jaaaa...
Tak dan nak pergi, sebab akhir tahun dah ada 2-3 plan nak bercuti seisi keluarga...
Peraduan yang tak memerlukan modal... Pose menarik dengan banner Badges of Fury. Dapatlah hadiah macam-macam dari RAM Entertainment... Paling best dapat 4 tix main laser tag :) :)
8 tix masuk ke Taman Tema Tambun plus voucher hotel... yehaaaa :)
Free reload RM100 :) :)
Saguhati untuk contest Jacobs... Sejak dua menjak ni banyak lak koleksi La Gourmet saya, I like :) :) Blog contest dari Mattel :) Voucher RM200 untuk bawal esklusif... dari Majalah mana pun dah tak hengat dah... Nak kena redeem kat Jalan TAR, waduh waduh.... GSC Watch and Win Contest... Saya menang under filem RED 2... Yang best tu dapat voucher belajar menembak untuk 2 orang... Pest time nak belajar menembak, memang eksaiteddd
Bolehlah... H…

Pengantin Terlampau Yang Melampau... Hahahahahahah

Image
Ni la yang melampaunya...
Bunting besaq kat pintu masuk...
Dah tak nampak ghupe pagar... seb baik ai tak langgar, huhuhu
Masuk jer kat pintu dewan...
Nampak pomfuan2 ni bersadai...
Nampak sangat tak berfungsi... hahahahahahah
Giler keji ehhh statement...
Oh well, ni kakak terangkat Dyat dan Azie (pengantins)
Orang kuat majlis...
Kuat time majlis  jaaa... sebelum2 majlis nan adooo, buahahahahaha
Since pengantin tak sampai lagik (ai kan datang awal, ni kalau ada early bird winner, dah tercalon kot, ngee)... so mengambillah gambar pelamin anganku tak musnah, dengan meja makan beradab (makan time ni memang kena ada adab tau dyattt).
My Anaks... memang melantak cam kat umah sendiri. Siap menambah beberapa kali, heheheh.
Pengantin lelaki in da' house...
Ntah berapa kalilah...
Duk membetulkan sampin pink keler ni...
Ntah berapa kali pusing...
Memang melampau betul, hahahahahah.
Lagi nampak melampau bila ramai betul kengkawan jadi mekap artis...
Semata-mata kerna sampin si Dyatttt.
Penat…

Hari Sukan Amani Saya, Mak Bapak Yang Paling Beria!

Image
Saya paling suka pergi sukan untuk kanak-kanak 2 dan 3 tahun...
Sebab sangat cute hokeh, tengok gelagat memasing...
Lagi cute bila tengok, mak bapak yang over excited main sukan...
Hahahaha, ni member kat CFS... bersemangat sungguh bersorak untuk gegirl dier...
Yang ni my opismate... Pun lawak gak.. Anak tak nak buat...
Mak yang bersungguh kat tepi bersorak suruh anak main, adoihai...
My Amani lagi best...
Duk menangis kat garisan permulaan... Bersungguh menangis...
Tapi bila start bunyi wisel... Laju jer berlari ke depan...
Buat laju-laju... Dang...
Menang nombor satu... Semangat kesukanan sunggus!!!
Cam mak die atlet balapan, hahahahaha.
Since Amani menang medal, kena stay lak sampai abis acara...
Lepas tu acara akhir ada sukan untuk mak ayah pulak...
Paling tak tahan tengok ayah2 yang main Limbo Rock.
Cam nak terkehel pinggang ai tengok, hohoho
Amani dengan medal emasnya...
Saya main jugak... acara lari berpasangan, yang ikat kaki tu...
Tempat pertama gitu, hehehehehe...
Saya part…