Posts

Showing posts from January, 2014

Dettol Star Mum : Detik-detik Kasih

Image
Ekceli, saya tak sangka gak terpilih untuk minggu pertama.. Sebab dengan hanya memberikan pendapat peribadi tentang penjagaan kebersihan di rumah bersama anak-anak... melayakkan saya terpilih untuk finalist dahn seterusnya berentap dengan mempertaruhkan slogan dan juga perbualan ringkas di telefon.
Gigih ai menerangkan, hahahahahaah Antara Star Mum yang terpilih. Ok, pada hari kejadian saya tersangatlah sibuk... Siyes, sebab anak-anak sekolah dengan banyak kelasnya... Tapi alhamdulillah berjalan lancar juga
Walaupun di saat akhir wawancara saya tidak dapat menyertai sama :)   Kala-kata aluan dari Linda Heng (betul ke nams dier errrk)... Sangat sempoi dan bersahaja, I like...  Diskusi dan berkongsi pandangan tentang peranan ibu hari ini. Banyak ilmu yang bermanfaat saya kutip dari perbincanagn 2 selebriti ini...  Sesi penyampaian hadiah kepada pemenang...  Dan macam tersama kaler dah baju ai ngan tema warna korporat dettol, kih kih  Ini kali ke-3 saya bertemu Wardina secara personal..…

Shopping Spree Lagik :) 2 minit unlimited amount, amik koooo

Image
Ya arrrr Alhamdulillah.....
Syukur sangat....
Sebab saya berpeluang menang shopping spree lagik...
Ni antara hadiah yang paling saya suka...
Walaupun ianya satu cabaran tapi bila mengaut tanpa pembeliaan memang sungguh mengujakan :)

Kali ni saya menang under Samsung..
Yang best tu modal saya guna paling murah dan guna voucher dari GIANT, heheheheh

Tapi cabaran ini adalah masa yang paling pendek saya pernah buat..
Hanya 2 minit....
Sangat giler...hahahaha
larik dari pintu depan ke rak nak amik barang pun saya rasa dah makan 1 minit, huhu

Tapi semangat yakin boleh tu ada...
Janji kita kena rasa hepi-hepi sebab nak kaut barang free...

Hasilnya dari satu troli, lepas dibayar oleh pihak penaja dapat 3 troli....
Gambateeeee
Hahahahahhahaha
 Antara kautan saya...
 Ini juga...
Yang takleh blah....apersal duk kaut FAIR n LOVELY berkotak2...
seb baik my adiks Echot dah jual ke semuanya :)
 Dan troli ini juga...Puas hati dapat 2 beskal :)
Terasa gagah memaut beskal 2 tangan lepas tu berlari2...…

Kempen ‘Give Hope, Receive Good Health’ Antabax dengan Kerjasama Giant Malaysia

Image
Kempen yang berjalan dari 1 Oktober 2013 hingga 30 November 2013 itu menyaksikan 10% daripada hasil jualan rangkaian  penjagaan diri antibakteria Antabax di 128 cawangan Giant di seluruh negara disalurkan kepada WAO bagi menyokong Pusat Perlindungan dan Penjagaan Kanak-kanak.
WAO yang diasaskan pada 1982 bermatlamat membina masyarakat yang bebas daripada keganasan terhadap wanita. Ia menawarkan sokongan emosi, sosial dan material bagi wanita mangsa dera; membantu wanita mangsa dera menguruskan diri dengan menyediakan tempat perlindungan sementara; dan meningkatkan kesedaran awam tentang isu keganasan terhadap wanita.

Pada 2011, kempen amal anjuran bersama Antabax dan Giant ini berjaya mengutip RM21, 955 untuk Rumah Ilham dan Rumah KIDS, manakala pada 2012, kempen tersebut telah menyumbangkan RM20, 953 kepada Persatuan Kebajikan Kanser Payudara Malaysia (BCWA). Cawangan-cawangan Giant tertentu juga telah digunakan sebagai tempat untuk menyebarkan kesedaran mengenai kanser payudara tanpa …

Lost World of Tambun : Dulang Tea House

Image
Masa kat dalam Lost World of Tambun, kitorang singgah kopitiam...
Yang uniknya di sini cafe ni terletak dalam ala2 di pintu gua...
Cam gua kapur pun ada...
Susunan dekorasinya pun unik... Bangku meja pesen lama...
Dalam cafe kitorang dihiburkan dengan dendangan lagu2 lama...
Menu pun simple dan lain dari yang lain (tapi tak banyak sangat pilihan)
Sesi meroyan dalam gua... hahahahaha
Tu kat belakang terdapat tv antik hitam-putih yang memainkan video dokumentari zaman penjajahan...
Kakak beca... kakak beca...
Roti yang betul2 dibakar menggunakan arang...
Biskut lutut... keras koooo... tapi sedap cicah ngan air kopi panas2....
Klasik dan unik... kan?
Anaqi yang menjakun... pantang tengok orang masak...
Juga terdapat peti besi sebagai dekorasi di sini. Simpan bijih timah?
Gred timah yang berlainan turut dipamerkan...
Ok, time makangggggggggggggg
Takde nasi ya uolls... ada roti dan biskut jaaa...
Yang ni minuman signature cafe nih... Roasted Rice Tea... sedapppppp
Roti bakar...
Roti bakar…