Posts

Showing posts from June, 2014

Ho Ho Ho HorLICKS, Rasa Coklat Yang Memikat!

Image
Salam Monday yang penuh ceria :) Hari kedua berpuasa, dan anak-anak mula bersekolah... Biarpun bersekolah seharian, mereka tetap berpuasa :)
Dengan adanya stok Horlicks di rumah... Memudahkan saya menyediakan minuman berkhasiat untuk bersahur... Untuk secawan minuman... Letakkan dalam 2 sudu besar...
Saya tidak menambah gula...
Kerana bagi saya rasa coklat + malt + manis Horlick sudah sesuai untuk dicampur air dan diminum segera...
Letak air panas... kena hati-hati ya... 
Siap untuk diminum uollllllllllllls...
Untuk pengetahuan uolls, Horlicks® Chocolate  Dipenuhi 23 khasiat penting, termasuk kalsium untuk pertumbuhan tulang yang kuat, protein untuk membina tisu badan serta multivitamin dan mineral. Ternyata Horlicks® Chocolate baru mengandungi kebaikan semula jadi susu, barli malt dan gandum untuk membekalkan keperluan pemakanan keseluruhan kanak-kanak. Wanita dan kanak-kanak daripada kumpulan berpendapatan rendah di negara-negara membangun selalunya paling teruk terjejas, tetapi kajian tempata…

Udara Segar Bermula Dari Rumah

Image
Salam hari Ahad uollls...
So, cuti-cuti ni mesti uolls... tengah memBZkan diri membersihkan rumah, kan? :)
Apatah lagi bila kita hidup dalam keadaan selesa, persekitaran nyaman, pasti membahagiakan diri dan keluarga...

Kenalkan, solusi pada masalah "bagaimana hendak mendapat keadaan rumah yang sentiasa berbau segar sepanjang masa".............--> AmbiPur dan rangkaian Febreze First Defense House Dust Reducer!
Untuk pengetahuan uools... AmbiPur dan rangkaian Febreze First Defense House Dust Reducer mampu memberikn suasana segar kepada ruang tamu dan persekitaran rumah anda. Bila udara segar kita nak bernafas pun lebih selesa :)

Dengan adanya teknologi Trap and Lock House Dusk Reduction membantu memerangkap partikel-partikel debu hama, debunga dan sel mati haiwan perliharaan. Yang pastinya setiap semburan FABREZE FIRST DEFENSE FABRIC REFRESHER mampu mengurangkan 95% alergen bawaan udara dan mampu menyah bauan yang tidak menyenangkan.
Percayalah produk ini mampu menjadikan …

Bergaya Dengan Produk JustEyeWear, Semestinya Sesuatu Yang Istimewa :)

Image
Saya ni jenis orangnya agak “simple”, bijak jugaklah sikit (hahaha) dan biarpun sempoi tapi gemar bergaya. Apatah lagi dalam keadaan saya yang berhijabista, aksesori perlu ada. Saya tidaklah kemaruk sangat dengan cincin berlian, gelang-gelang sampai ke lengan… No No No…
Tapi saya sangat suka berkaca mata yang ada gaya. Saya rasa diri lebih “cool” bila berkaca mata hitam! Sesuatu yang melengkapkan penampilan kita biarpun hanya berseluar jean, blouse plain, shawl lilit dan wedges. Dengan adanya kaca mata hitam kita tampil lebih bergaya. Namun dalam bergaya, pemilihan spek mata yang bersesuaian dengan cuaca dan penampilan perlu ada juga. Yang bestnya sekarang ni, kita boleh survey spek mata kegemaran hanya di hujung jari semata-mata. Saya nak share ngan uolls, satu laman web ni… JUSTEYEWEAR!
Laman web yang menjual pelbagai jenis rekaan “sunglasses”, “contact lens” dan “prescription glasses”. Outlet optikal ini letaknya di Pulau pinang dan membuka peluang kepada semua pelanggan di ma…

Cepat Dapatkan Mingguan Wanita Edisi Terkini! Ada Tudung Ariani Free!

Image
Ni ai kepohchi kat semua peminat-peminat barangan free... Hahahah
#ai tagging kak Ziema khasnya!!

Uolls pergi kat mana-mana kedai MyNews.com dapatkan edisi khas terkini Mingguan Wanita.
Dalam Kotak keras khas uolllss. Harga 25 hengget... Tapi memang berbaloi...
Sebab bila bukak kotak yang tebal dan cantek ni...
U akan perasan dalam dier ghupa cenggini...
Ada majalah Mingguan Wanita teballllllllll uolls...
Cover yang sangat cantek... Dato' CT ya :)
Dan di bawah majalah... Ada freeeeeeeeeeeeeee gift!!!!!!!!! Half Moon Ariani nilaian 40 140 hengget... Bersama kad GOLD MEMBER Ariani...
Cepat2 uolll... Versi limited edition... Kemon kemon...
Pssssssssst: Kat mynews.com one utama yang ai amik... yang terakhir :P

Baba's Musim Ke-3 Nantikannya! (Oits Dah Macam Iklan Kat TV! Hehehe)

Image
Saya suka dengan Chef Kamarul...
Bukan kerna rupa ya... Marah Puan Yati nanti, hahaha
Saya suka ilmu yang dikongsikan setiap kali beliau beraksi dalam Rancangan Baba's...
Walaupun kadang2, bila dengar nama masakan yang hendak dikongsikan agak pelik dan berunsurkan hebat. Tapi bila menyaksikan sendiri, bahan yang digunakan dan kaedah yang disediakan memang mudahuolls. Ala-ala pejam mata sambil memasak kalau ada skil tu, confirm menjadik!

Cer try! :p

Dan Cu~bits Baba's rupanya dah masuk musim ke-3...
Tahun ke 3... Hebat betul!!!
Kiranya rancangan ini sentiasa mendapat perhatian dari peminat-peminat di luar sana. Bagi saya antara menarik tentang rancangan ini, bukan hanya terletak pada hos atau chef yang membuat demo masak, bahkan perkongsian tentang resepi yang digunakan melalui laman sosial seperti FB juga memainkan peranan. Apatah lagi Baba's tidak lokek untuk memberi ganjaran kepada peminat rancangan melalui kuiz dan peraduan yang sering dianjurkan!
Saper tak kenal denga…

IT's PERFECTO!!!

Image
Yeeba yebaaa..... Oits... PERFECTO' uolls... Pernah dengar idok? *MC di hari kejadian Puan Hunny Madu Satu majlis memperkenalkan evolusi baru kerepek kentang yang dihiasi ramuan segar telah dilancarkan baru-baru ini (bunyi cam ayat skema jer kan? hahaha). Tapi siyeslah... kerepek kentang inovatif ini telah diperkenalkan oleh Mamee-Double Decker yang kita sedia maklum menguasai 30% pasaran snek di Malaysia.
Tan Sri Pang Teen Chew, CEO Mamee Decker (M) Sdn Bhd Menurut Tan Sri Pang Teen Chew, kerepek inovasi ini direka khas untuk memenuhi keperluan dan keinginan masyarakat Malaysia. Yang mana ianya berdasarkan beberapa kajian dan tinjauan yang telah dilakukan.
Kerepek ini banyak kelainannya terutama dengan adanya "ramuan segar diatas setiap kepingan kentang".
Persembahan tarian Copoeira - menggambarkan perisa "Natural Sea Salt"
Persembahan tarian Jive yang lincah--begitu "Sour Cream & Chives"
Persembahan tarian salsa... menggambarkan citarasa "…