Posts

Showing posts from June, 2015

Throwback!!!l Menjejaki Peninggalan Sejarah di Pulau Pinang

Image
Yang ini memang entri "throwback"...kahkah
Punya lama ai kasi simpan buat perkasam dalam draft :=)
Sebab ianya agak menarik, ai kasi up jugak...
Rugi wooo tak kongsi pengalaman best2..
Apatah zaman sekarang ramai orang kita yang jenis bila melancong mesti target nak shopping walhal banyaknya tempat peninggalan sejaran yang boleh kita lwat dan kenang kembali..

Chewah,,,,

Cam mengata diri sendiri pulak...
Sebab ai giler soping kannn...

Atas kesungguhan Dedet membentuk ai agar lebih menghargai "alam & manusia" serta "sejarah malaysia"...15 tahun lamanya, laa ni baru bersungguh nak melawat tempat2 yang perempuan jarang nak terjah bila pergi melancong, hiks.

Dpendekkan sesi pengenalan yang agak merapu..

Jom layan gambar ketika kami sempat melawat yang dikatakan "Kota Jejak Warisan" Pulau Pinang..hahaha betul ke..lantak pi laaaaa...

Ada tiket kena bayar bila nak masuk tapi takdelah mahal mana...
Murah jer...
Tapi siyes ai menang ingatan kurang si…

Rahsia Saya Mengekalkan Kecergasan Di Bulan Ramadhan

Image
Bulan puasa tahun ini agak memenatkan. Perjalanan setiap hari pergi dan balik dari Shah Alam- Petaling Jaya- Shah Alam yang bermula seawal 6.30 pagi memang menguji daya tahanan dan kesihatan badan saya. Apatah lagi, sepanjang bulan ramadhan tahun ini, saya perlu bangun seawal 4.00 pagi untuk menyediakan sahur. Dan juga saya tidak akan melepaskan peluang memasak sendiri untuk juadah berbuka. Bayangkan kehidupan saya sebagai seorang ibu yang mempunyai 6 orang anak yang begitu "hectic" jadual hariannya :)
Mujur saya diperkenalkan denhan produk Jus Orlin keluiaran Alludra International. Minuman campuran botanik halal ini dirumuskan khas buat wanita diperbuatkan daripada bahan-bahan semulajadi, antaranya seperti kurma dan madu.

Saya mengambil 2 sudu makan sewaktu bersahur dan sebelum tidur. Paling penting saya sangat sukakan rasanya, kekuatan kepada rasa manis kurma yang asli. Ianya juga mempunyai bau yang neutrel (tidak langsung berbau ubatan dan sebagainya)

Seolah mengambil ma…

Telefon Idaman Semua vivo X5Pro

Image
Berpeluang melihat sendiri di hari pelancaran telefon pintar di pasaran iaitu vivo X5Pro tidak saya lepaskan. "vivo" perkataan latin kuno yang sering digunakan pada zaman Rom (caesar, ottawa dan victoria) membawa maksud "sorakan". Pada masa yang sama "vivo" membawa maksud ekspresi kepada karya yang agung dan luar biasa. Dan kini "vivo" membawa maksud golongan muda dan bertenaga.
Memperkenalkan vivo X5Pro yang digelar sebagai "Touched by Beauty", telefon yang diinspirasikan dari keindahan semulajadi, telefon yang dipermukaannya menyerupai setitik air, memiliki kaca 2.5D bermuka dua digabungkan dengan permukaan bingkai dengan kemasan yang begitu menakjubkan. Dengan rekabentuk yang langsing (slim) iaitu hanya 6.44mm (serius memang benar2 slim ni!) ternayata pakej yang dihadirkan dalam telefon pintar ini benar-benar menyerlahkan kehebatannya sebagai telegon "Touched by Beauty".

Bertambah menarik, telefon  vivo X5Pro didatangkan …