Posts

Showing posts from August, 2015

SAFI Fruity Fresh | Nikmati Kesegaran Berpanjangan Dengan 100% Buah-Buahan Aktif!

Image
Diperkaya dengan 100% buah-buahan SAFI Fruity Fresh sesuai untuk setiap jenis kulit wajah. Mulakan pagi anda dengan gel pembersih muka SAFI Fruity Fresh. Dengan gabungan gel dan “Micro Beads”, ia mudah meresap ke dalam pori wajah agar dapat memberi penjagaan lengkap kepada si gadis. Formulasi khas  ini senang dibilas, membersih dengan mendalam, menyegarkan kulit serta menjadikan kulit lembut dan bebas minyak sepanjang hari. Dengan tiga variasi berbeza Safi Fruity Fresh, ia memberikan anda aroma kemanisan buah-buahan agar kekal segar dan berseri.
Reka bentuk produk yang unik dan trendy, serta rona yang ceria ini amat selari dengan jiwa gadis muda yang sentiasa aktif, bergaya dan berkeyakinan.  Variasi SAFI Fruity Fresh Anggur yang berwarna hijau ini amat sesuai dengan personaliti gadis yang ringkas dan “down to earth”. Rona yang tenang dan mendamaikan ini menjadikan seorang gadis mudah didekati memandangkan si dia sentiasa tampil yakin bersahaja. 
Untuk si gadis yang aktif, variasi SAFI F…

TECHBIZ @ Malaysia IT Fair | Platform Untuk Perniagaan, Seminar & Pameran IT

Image
Malaysia IT Fair (MITF) anjuran Unified Distribution Technology Sdn Bhd (UDT) Pengagihan Technology Sdn Bhd (UDT), antara penganjur Pameran IT yang terkemuka di Malaysia. Dan untuk kali ini TECHBIZ @ Malaysia IT Fair telah diadakan di Pusat Pameran Mid Valley, Kuala Lumpur bermula dari 28 Ogos sehingga 31 Ogos 2015.
TechBiz @ MITF antara pameran IT yang berskala besar yang pertama melibatkan perniagaan seminar dan pameran. Keluasan Malaysia IT Fair melibatkan 60,000 kaki persegi untuk ruang pameran dengan menawarkan lebih 80 jenama global produk dan perkhidmatan yang melibatkan teknologi maklumat (IT).


Antara penaja-penaja utama yang terlibat dalam dalam TechBiz @ MITF.
*kredit pic Tommy  Acara pelancaran dimulakan dengan ucapan pembukaan dari Miss Jun Lee, General Manager Malaysia IT Fair.

“With TechBiz@Malaysia IT Fair, our objective is to bring all these new technologies and
solutions into one place where our visitors from the government ministries, Government
public listed companies,…

Qurban dan Aqiqah dengan EZ Qurban :=)

Image
Sesungguhnya Allah SWT ada berfirman : ertinya : "dan berdoalah dan berkorban".  Dan Allah SWT juga ada menyebut : وَمَنْ يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَى الْقُلُوب
Ertinya : "Sesiapa yang membesarkan syiar Allah (berkorban) malah ia adalah dari tanda ketaqwaan hati" (Al-Hajj : 32) Dalam sebuah hadis ada juga menyebut  : ما عمل آدمي من عمل يوم النحر أحب إلى الله من إهراق الدم
Ertinya : "Tiadalah amalan anak Adam yang lebih disukai oleh Allah SWT pada hari kurban kecuali berkorban (dengan menyembelih binatang)" ( Riwayat At-Tirmidzi, Abu Daud ; Gharib, namun terdapat rawi yang dipertikaikan )
Perhatian bagi mereka yang ingin melaksanakan ibadah qurban mahupun aqiqah secara mudah dan pantas. Dan paling penting pihak yang menguruskan memang syarikat yang boleh dipercayai serta mampu membawa tanggungjawab yang kita amanahkan dengan baik.......

Kenalkan ya uolls "EZ Qurban" sebuah syarikat yang  memberi perkhidmatan dan pengurusan  qurban …

Menikmati Hidangan BENTO Halal di Hotel Grand BlueWave Shah Alam

Image
konnichiwa  ohayoo gozai masu   o genki desu ka ?  Tiba-tiba ajer kan.... Hahahahah... Berpeluang merasai sendiri kehebatan makanan yang cukup popular di Jepun sememangnya mengujakan! Dengan konsep ala rumah di Jepun, dekorasi tumbuhan hijau segar serta pelbagai seleksi menu halal hidangan Jepun menjadikan Restoran Jepun Agehan yang terletak di Hotel Grand BlueWave Shah Alam ini harus dikunjungi.
Yang menariknya hidangan BENTO yang ditawarkan di sini telah memperolehi sijil HALAL daripada pihak JAKIM. Untuk pengetahuan semua, harga set ditawarkan adalah dari serendah RM42+  (set normal) sehingga RM65+ Untuk set executive).
Hidangan yang disediakan dalam set ini semuanya menggunakan bahan mentah yang segar. Di masak dengan teliti mengikut kaedah tradisional.
Antara set BENTO yang ditawarkan:-Jadi kita boleh pilih, jenis hidangan BENTO yang kita gemari :)
Saya sendiri telah mencuba keenakan salmon teriyaki....
Yang mengabungkan ikan salmon, ayam dan juga hidangan laut yang lain, dimakan …