Posts

Showing posts from August, 2016

NIKMATI MI TOM YAM SEAFOOD PUTIH PREMIUM YANG PERTAMA DI MALAYSIA

Image
Semua penggemar makanan di Malaysia pasti teruja kerana mereka kini boleh memenuhi keinginan untuk menikmati masakan Tom Yam dalam keselesaan rumah mereka, dengan produk terbaru dari rangkaian premium MAGGI® –MAGGI® Royale Thai Tom Yam Seafood Putih! MAGGI® Royale Thai Tom Yam Seafood Putih telah dilancarkan secara rasmi di AEON Mall Shah Alam.

Ms. Afidah bt. Mohamad Isa, Penolong Pengurus , Aeon Shah Alam; Ms. See Tho Siew Kuan, Customer Business Manager, Nestlé (Malaysia) Berhad; Mr. Chew Soi Ping, Sales Executive Director, Nestlé (Malaysia) Berhad; Chef Wandee Na-Songkhla, co-creator of MAGGI® Royale Thai White Seafood Tom Yam; Ms. Rosalyn Simba, Business Executive Manager, Foods Division, Nestlé (Malaysia) Berhad; and Mr. Eugene Chan, Communication Director, Nestlé (Malaysia) Berhad .
MAGGI® Royale Thai Tom Yam Seafood Putih adalah satu olahan unik daripada resipi biasa Tom Yam yang berasal dari Thailand. Ia mempunyai perisa tersendiri dan juga merupakan yang pertama di Malaysia b…

Kata mak Saya...dan Kata Mak Anda Bagaimana Pula? | Jom Sertai Peraduan “Mak Kata, Saya Anak Bijak”

Image
Tiada apa yang lebih membahagiakan hidup seorang wanita yang bergelar ibu apabila hidupnya dikelilingi dengan anak-anaknya yang sihat dan ceria. Apatah lagi setiap hari yang dilalui bersama anak-anak memberikan banyak pengalaman baru. Sebagai ibu, saya sentiasa mendidik diri saya untuk lebih bersabar dengan karenah anak dan juga sentiasa mencari tips terbaik samada melalui pembacaan mahupun hasil perkongsian pengalaman saya bersama ibu saya sendiri.
Ibu saya Puan Rapiah seorang bekas jururawat hospital sangat tegas orangnya. Ini mungkin disebabkan beliau harus membesar dan mendidik 3 anak perempuan seorang diri, memandangkan ibu saya adalah ibu tunggal. Banyak saya belajar daripada ibu terutama dari segi nasihat-nasihatnya yang boleh saya anggap sebagai azimat biarpun kini saya sudah bergelar ibu.
Antara nasihatnya yang masih saya ingat sehingga kini, seperti:-
"...buat sesuatu itu perlulah bersungguh-sungguh, kena ada target dalam hidup!" "...jangan terlalu cepat berput…

SUSHI SASHIMI FAMILY FEAST @ AGEHAN JAPANESE RESTAURANT HOTEL GRAND BLUEWAVE SHAH ALAM

Image
Hidangan Jepun sememangnya sangat sinonim dengan masyarakat Malaysia. Apatah lagi keunikkan dimakan bersama beras sushi, cuka Jepun dan juga bahan-bahan hidupan laut mentah/separuh masak . Dan ianya disediakan mengikut kaedah tradisi masyarakat Jepun. Untuk menikmati hidangan Jepun yang enak ini, kita bolehlah mencubanya di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand BlueWave Shah Alam yang telahpun mendapat pengikhtirafan sijil Halal yang telah disahkan oleh pihak JAKIM.
Lebih menarik lagi, kini di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand BlueWave Shah Alam ada menawarkan promosi Sashimi Family Feast  yang berharga serendah :-
RM69.00 + untuk dewasa  RM40.00 + untuk kanak-kanak (4-11 tahun)
Promosi ini ditawarkan pada cuti Umum sahaja, bermula dari jam 11.30 pagi sehingga 2:30tengahari untuk makan tengah hari dan 6:00 petang sehingga 10:30 malam untuk makan malam. Semua Sushi & Sashimi, akan disediakan khas oleh Chef Muhd ​​Rizza. Antara Sushi & Sashimi  yang ditawarkan adalah sepe…

Begitu Mudah Membuat Tempahan Penginapan Dengan Harga Berbaloi Menerusi Apps OYO!

Image
Dapat pergi bercuti sememangnya sangat dinanti-nantikan oleh setiap orang! Apatah lagi berkesempatan bercuti bersama kawan-kawan rapat mahupun keluarga yang dicintai. Pemilihan hotel yang selesa dengan bajet yang cukup berbaloi memang antara faktor-faktor yang kita titikberatkan setiap kali bercuti.
Dan kini, semuanya mudah dan efisien dengan pengenalan kepada aplikasi iaitu OYO apps! Iaitu satu aplikasi terkini yang pasti sangat membantu terutama kepada pengembara dan mereka yang suka melancong. OYO mula diperkenalkan pada tahun 2013 dan ianya berasal dari negara India. Dan sehingga kini OYO apps menawarkan lebih daripada 6500 hotel daripada lebih 180 bandar di seluruh negara.
 Di Malaysia sahaja, terdapat lebih daripada 200 hotel di sekitarLumpur, Klang, Petaling Jaya, Rawang, Seremban, Shah Alam, Subang, Penang, Malacca, Johor Bahru, Langkawi, Ipoh, Taiping, Kuala Kangsar, Kampar, Seri Iskandar, Kota Kinabalu and Cameron Highland dengan menawarkan lebih 5000 jenis bilik dan kemuda…